NHSZ Zöldfok Zrt

Ömlesztett és konténeres hulladék elszállítása - rendelési feltételek és lehetőségek

A balatoni turizmus maga sajátos vendégösszetételével és idényszerűségével, a különösen szigorú helyi víz- és környezetvédelmi előírások, a jellegzetes településszerkezet az országos átlagot jóval meghaladó követelményrendszert támasztanak a hulladékkezeléssel szemben.

Fentieket szem előtt tartva társaságunk vállalja a közszolgáltatás keretében rendszeresen elszállítandó hulladékon felül nagyobb mennyiségben keletkező, háztartási jellegű hulladékok, vegyes építési- bontási hulladék, előválogatott beton, lom hulladék egyedi megrendelések alapján történő elszállítását, további kezelését.

A megrendelőnél keletkező hulladék gyűjtése és helyszíni tárolása történhet ömlesztett formában vagy előre megrendelt és helyszínre szállított nagyméretű gyűjtőkonténerben.

Konténeres hulladékszállítás

A konténeres gyűjtés nagy előnye a helyszín szennyeződésének elkerülése, a gyűjtés egyszerű és kulturált módja. A hulladék-elszállítás díján felül azonban ebben az esetben a konténerek bérleti díja is felmerülhet. A konténeres szállítás megrendelése esetén nagyon fontos, hogy a konténert csak az oldalfalak magasságáig lehet megtölteni. A konténer túlrakása esetén az elszállítás előtt a többlet hulladékot a Megrendelőnek le kell szednie vagy ömlesztett hulladékszállításként Társaságunktól külön meg kell rendelnie.
A konténeres hulladék-szállítás lényege, hogy a megrendelő előzetesen megrendeli társaságunktól a számára megfelelő méretű hulladékgyűjtő konténert és a keletkező hulladékot abban gyűjti. Amennyiben a konténerre a helyszínen 8 napnál hosszabb ideig van szükség, a hulladékszállítás díja kiegészül a konténer bérleti díjával.

Ömlesztett hulladékszállítás

A hulladék elszállítása ebben az esetben darus autóval történik. A helyszínen összegyűjtött és felhalmozott hulladékot egy daruval felszerelt jármű saját rakfelületére rakja és elszállítja. Fontos követelmény ebben az esetben, hogy a hulladékhalom a szállító gépjárművel megközelíthető legyen. Ennek a szállítási módnak az előnye, hogy a rakodást nem a Megrendelőnek kell elvégezni. Az elszállíthatóság feltétele, hogy a hulladék darabonkénti tömege 600 kilogrammnál, illetve legalább az egyik mérete (hosszúság, szélesség, magasság) 1 méternél kisebb legyen (a hulladék halom teljes tömegére vonatkozóan nincs korlátozás!).
A konténerekben valamint ömlesztettként az alábbi hulladékfajták gyűjthetők illetve szállíthatók:

  • Háztartási jellegű vegyes hulladék és/vagy zöldhulladék
  • Építési, bontási vegyes hulladék
  • Előválogatott tiszta betonhulladék
  • Lim-lom (nagydarabos háztartási hulladék, például használt bútor)

Egyedi igények részletes egyeztetése, megrendelések leadása esetén kérjük, hívja a +36 84 502-255-ös telefonszámot vagy írjon az skom.zoldfok[kukac]nhsz.hu e-mail címre.

Lehetősége van on-line felületünkön is rendelni (lásd on-line rendelés fül!), ahol feleletválasztós formában végigvezetjük a rendelési folyamaton, melynek végén a rendelést on-line módon küldheti el társaságunknak. A rendelésről ezt követően e-mailben visszaigazolást kap, a megrendelés azonban csak akkor lesz érvényes, ha annak ellenértékét Ön már a jóváhagyás napján kifizeti.